Kuchenny recykling, Przepisy

Chipsy jabłkowe, gruszkowe ze skórek

Obierając jabłka i gruszki na tradycyjną szarlotkę, pomyślałam, że szkoda byłoby wyrzucić skórki z jabłek i gruszek, bo to właśnie w nich jest najwięcej wartości odżywczych.

Chipsy jabłkowe, gruszkowe ze skórek

Chipsy jabłkowe, gruszkowe ze skórek


Porcji: 2

Składniki:

skórka z 4 jabłek i 2 gruszek

1 łyżka cukru kokosowego/ cukru białego/ miodu

Piekarnik nagrzewamy na 180°C. Skórki mieszamy z cukrem i lekko spryskujemy wodą. Powinny się kleić.

Wykładamy na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 20minut. Po wystudzeniu będą bardzo chrupiące.

Chipsy jabłkowe, gruszkowe ze skórek

Chipsy jabłkowe, gruszkowe ze skórek


 

POZNAJ MNIE

KILKA SŁÓW O SOBIE

Marta

Marta

Witam Cię serdecznie na moim blogu :)

Wszystkie prezentowane tu potrawy, czy wypieki są moim dziełem, i wszystkie te pyszne dania zjadłam ja i moja rodzinka.

Blog powstał praktycznie z chwilą narodzin mojej córeczki i to właśnie jej go dedykuję i mam nadzieję, że w przyszłości będzie chętnie gotować i oczywiście zaglądać do moich przepisów, tak jak ja korzystam z przepisów mojej Mamy.

POZNAJ MNIE

NASZE SOCIAL MEDIA

POZNAJ MNIE

INSTAGRAM

Load More
[ + ]