Ciastka

Ciasteczka z budyniem inaczej

Proste, szybkie, pyszne i znikające w mgnieniu oka.

Dlaczego inaczej? Bo, nie dodajemy tutaj już gotowego budyniu, tylko proszek. Dodałam również otartą skórkę z pomarańczy, aby wzmocnić smak ciasteczek, i aby nabrały wyrazistości.

Opłacało się!!!

 

Ciasteczka z budyniem inaczej

Ciasteczka z budyniem inaczej


Sztuk: 12

Składniki:

130g miękkiego masła

120g mąki

60g cukru pudru

budyń waniliowy 1 op. około 40g

skórka pomarańczowa

Sposób przyrządzenia:

Masło ucieramy z cukrem, dodajemy cukier puder, budyń w proszku i skórkę z pomarańczy. Mieszamy wszystko dokładnie, owijamy folią i wkładamy na godzinkę do lodówki.

Nastaw piekarnik na 170?C.

Po godzinie rozwałkowujemy na placek i wycinamy koła, lub inne kształty.

Pieczemy około 15minut.

Ciasteczka z budyniem inaczej

Ciasteczka z budyniem inaczej

POZNAJ MNIE

KILKA SŁÓW O SOBIE

Marta

Marta

Witam Cię serdecznie na moim blogu :)

Wszystkie prezentowane tu potrawy, czy wypieki są moim dziełem, i wszystkie te pyszne dania zjadłam ja i moja rodzinka.

Blog powstał praktycznie z chwilą narodzin mojej córeczki i to właśnie jej go dedykuję i mam nadzieję, że w przyszłości będzie chętnie gotować i oczywiście zaglądać do moich przepisów, tak jak ja korzystam z przepisów mojej Mamy.

POZNAJ MNIE

NASZE SOCIAL MEDIA

POZNAJ MNIE

INSTAGRAM

Load More