Ciasta, FIT SŁODKOŚCI

Ciasto marchewkowe na mące orkiszowej

Kolejny przepis na ciasto marchewkowe. Ale tym razem na mące orkiszowej i na bazie oleju kokosowego. Przepis pochodzi z bloga o zdrowym żywieniu  Anny Lewandowskiej.

Przepis jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu.

 

Ciasto marchewkowe na mące orkiszowej

Ciasto marchewkowe na mące orkiszowej


Forma: 17cm x 17cm

Składniki:

3 średnie marchewki

2 szklanki mąki orkiszowej

3 jajka

1/2 szklanki oleju kokosowego

1/2 szklanki rodzynek

1 łyżeczka cynamonu

1 łyżeczka sody oczyszczonej

1 łyżeczka gałki muszkatołowej

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Nagrzej piekarnik na 180°C.

Rodzynki zalej wrzątkiem. Marchew umyj , oskrob i utrzyj na tarce o małych oczkach. Ubij jajka i stopniowo dodawaj mąkę, marchew, dodatki a na końcu olej. Dokładnie wymieszaj. Jeśli ciasto będzie za suche to dodaj wody lub troszkę oleju kokosowego.

Formę wysmaruj masłem klarowanym i przelej ciasto do formy.

Piecz w nagrzanym piekarniku około 50minut.

ENJOY THE FOOD

Ciasto marchewkowe na mące orkiszowej

Ciasto marchewkowe na mące orkiszowej

POZNAJ MNIE

KILKA SŁÓW O SOBIE

Marta

Marta

Witam Cię serdecznie na moim blogu :)

Wszystkie prezentowane tu potrawy, czy wypieki są moim dziełem, i wszystkie te pyszne dania zjadłam ja i moja rodzinka.

Blog powstał praktycznie z chwilą narodzin mojej córeczki i to właśnie jej go dedykuję i mam nadzieję, że w przyszłości będzie chętnie gotować i oczywiście zaglądać do moich przepisów, tak jak ja korzystam z przepisów mojej Mamy.

POZNAJ MNIE

NASZE SOCIAL MEDIA

POZNAJ MNIE

INSTAGRAM

Load More