FIT SŁODKOŚCI

Czekoladowy jagielnik z winogronami

przygotowanie: 25 min, schładzanie: min 2h

Kolejne danie z kaszy jaglanej, przygotowane w formie deseru czekoladowego. Dodałam winogrona, aby przełamać słodki smak i dodać trochę innej faktury.

Jeśliby nie mówić, że głównym składnikiem jest kasza jaglana, to ciężko się spostrzec, że to głównie kasza w deserze jest 🙂

Czekoladowy jagielnik z winogronami

Czekoladowy jagielnik z winogronami


Składniki:

2 torebki ugotowanej na miękko kaszy jaglanej

1 szklanka mleka migdałowego

1 duży dojrzały banan

1/3 szklanki stewi lub ksylitolu

4 łyżki oleju kokosowego

1 tabliczka gorzkiej czekolady

opcjonalnie 5 łyżek kakao (w przypadku, gdy chcesz wzmocnić smak)

1 szklanka winogron

Sposób przygotowania:

Ugotowaną kaszę wyjmij z torebek i przełóż do miski, szybko dodaj pokruszoną czekoladę. Wymieszaj.Do kaszy dodaj mleko migdałowe, pokrojonego banana, ksylitol oraz stopiony olej kokosowy. Wszystko dokładnie zblenduj na gładką masę.

Ja użyłam silikonową foremkę i dno wyłożyłam winogronami. Owoce zalałam zblendowaną kaszą. Wstawiłam do lodówki, aby masa stężała.

Czekoladowy jagielnik z winogronami

Czekoladowy jagielnik z winogronami

Czekoladowy jagielnik z winogronami

Czekoladowy jagielnik z winogronami

 

POZNAJ MNIE

KILKA SŁÓW O SOBIE

Marta

Marta

Witam Cię serdecznie na moim blogu :)

Wszystkie prezentowane tu potrawy, czy wypieki są moim dziełem, i wszystkie te pyszne dania zjadłam ja i moja rodzinka.

Blog powstał praktycznie z chwilą narodzin mojej córeczki i to właśnie jej go dedykuję i mam nadzieję, że w przyszłości będzie chętnie gotować i oczywiście zaglądać do moich przepisów, tak jak ja korzystam z przepisów mojej Mamy.

POZNAJ MNIE

NASZE SOCIAL MEDIA

POZNAJ MNIE

INSTAGRAM

Load More