FIT SŁODKOŚCI

Czekoladowy mus na spodzie migdałowym FIT

Tak, to możliwe. Ten deser jest bardzo czekoladowy, bardzo Fit, a zrobiony z awokado, kakao i daktyli. Bo, choć jestem na diecie to miałam ostatnio mega ochotę na bardzo czekoladowe brownie.

Ale się nie poddałam i tak oto wyszedł ten deser.

Jednak i tak zjadłam tylko malutki kawałeczek, bo nie chcę się poddawać, bo dobrze mi idzie 🙂

 

Czekoladowy mus na spodzie migdałowym FIT

Czekoladowy mus na spodzie migdałowym FIT


Porcji: blaszka bardzo mała 7 x 15cm

Składniki:

migdałowy spód:

1 szklanka płatków migdałowych

2 łyżki kakao

1,5 łyżki oleju kokosowego

3 łyżki syropu z agavy/ syropu klonowego/ miodu

Wszystko należy zmiksować na masę o konsystencji bułki tartej.

Tak przygotowaną masą wyłóż blaszkę, dobrze uklep i umieść w zamrażarce.

Czekoladowy mus:

2 bardzo dojrzałe awocado

6 łyżek syropu z agavy/ miodu, syropu klonowego

0,5 szklanki wody

0,5 szklanki daktyli

4 łyżki kakao

Miąższ awokado umieszczamy z pozostałymi składnikami w misie i bardzo dokładnie blendujemy na gładki krem.

Wyjmujemy migdałowy spód i wykładamy masę na niego. Ponownie umieszczamy w zamrażalce na jakieś 2 godziny a następnie dekorujemy np. czereśniami i umieszczamy deser już w lodówce.

 

Czekoladowy mus na spodzie migdałowym FIT

Czekoladowy mus na spodzie migdałowym FIT

Czekoladowy mus na spodzie migdałowym FIT

Czekoladowy mus na spodzie migdałowym FIT

 

 

POZNAJ MNIE

KILKA SŁÓW O SOBIE

Marta

Marta

Witam Cię serdecznie na moim blogu :)

Wszystkie prezentowane tu potrawy, czy wypieki są moim dziełem, i wszystkie te pyszne dania zjadłam ja i moja rodzinka.

Blog powstał praktycznie z chwilą narodzin mojej córeczki i to właśnie jej go dedykuję i mam nadzieję, że w przyszłości będzie chętnie gotować i oczywiście zaglądać do moich przepisów, tak jak ja korzystam z przepisów mojej Mamy.

POZNAJ MNIE

NASZE SOCIAL MEDIA

POZNAJ MNIE

INSTAGRAM

Load More