Obiad FIT

Dorsz pieczony z warzywami i miodowy dressing

Prosty i w miarę szybki obiad. Pożywny, zdrowy, no i z rybą 🙂 Ogólnie teraz staram się jeść więcej potraw z rybą. Nie będę pisać, że już w ogóle nie jadam tradycyjnej polskiej kuchni, bo zdarza mi się, co prawda rzadko, ale jednak. Zdrowe nawyki u mnie nie przychodzą tak szybko i łatwo, i kosztują mnie wiele wyrzeczeń.

Dorsz pieczony z warzywami i miodowy dressing

Dorsz pieczony z warzywami i miodowy dressing


Porcji: 1

2 mniejsze filety z dorsza

5 różyczek brokułu

2 młode marchewki

1 ziemniak

Dressing:

1 łyżka miodu

1 łyżka oliwy

sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ziemniaka umyj, marchewki obierz, gotuj około 13 minut, dodaj brokuł i gotuj jeszcze 3 minuty. Odcedź, ziemniaka pokrój w plastry, marchewkę w mniejsze kawałki.

Wymieszaj dokładnie składniki dressingu i polej nim warzywa.

Nastaw piekarnik na 200°C.

Rybę (oprószoną solą i pieprzem) połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Po kilku minutach pieczenia ryby (10 minut) dodaj warzywa połączone z dressingiem i zapiekaj wszystko razem jeszcze około 15 minut.

Wymieszaj dokładnie składniki dressingu i polej nim warzywa.

Wymieszaj dokładnie składniki dressingu i polej nim warzywa.

 

POZNAJ MNIE

KILKA SŁÓW O SOBIE

Marta

Marta

Witam Cię serdecznie na moim blogu :)

Wszystkie prezentowane tu potrawy, czy wypieki są moim dziełem, i wszystkie te pyszne dania zjadłam ja i moja rodzinka.

Blog powstał praktycznie z chwilą narodzin mojej córeczki i to właśnie jej go dedykuję i mam nadzieję, że w przyszłości będzie chętnie gotować i oczywiście zaglądać do moich przepisów, tak jak ja korzystam z przepisów mojej Mamy.

POZNAJ MNIE

NASZE SOCIAL MEDIA

POZNAJ MNIE

INSTAGRAM

Load More