Śniadania FIT

Jajecznica z parmezanem, bazylią i pomidorkami

Czasami oprócz owsianki, puddingów chia, naleśników mam zwyczajnie ochotę na jajka. Bo kiedy jeść jajka smażone jak nie na śniadanie?! To właśnie jajka dodają mi najwięcej energii . Jest mnóstwo kombinacji przyrządzania jajecznicy, ale ja dzisiaj przedstawiam wersję „włoską”, bo posypana świeżo tartym parmezanem, z dodatkiem kilku pomidorków koktajlowych słodkich i doprawiona świeżą aromatyczną bazylią. Jest naprawdę pyszna 🙂

Jajecznica z parmezanem, bazylią i pomidorkami

Jajecznica z parmezanem, bazylią i pomidorkami


Porcji: 1

2 jajka

3 pomidorki koktajlowe

1 łyżka świeżo tartego parmezanu

kilka listków bazyli

2 kromka chleba żytniego

1 łyżeczka oliwy

kilka mielonych płatków chilli

Jajka smażymy na oliwie i dodajemy płatki chilli, doprawiamy solą, pieprzem, posypujemy parmezanem i zajadamy z dodatkami.

Jajecznica z parmezanem, bazylią i pomidorkami

Jajecznica z parmezanem, bazylią i pomidorkami

Jajecznica z parmezanem, bazylią i pomidorkami

Jajecznica z parmezanem, bazylią i pomidorkami

POZNAJ MNIE

KILKA SŁÓW O SOBIE

Marta

Marta

Witam Cię serdecznie na moim blogu :)

Wszystkie prezentowane tu potrawy, czy wypieki są moim dziełem, i wszystkie te pyszne dania zjadłam ja i moja rodzinka.

Blog powstał praktycznie z chwilą narodzin mojej córeczki i to właśnie jej go dedykuję i mam nadzieję, że w przyszłości będzie chętnie gotować i oczywiście zaglądać do moich przepisów, tak jak ja korzystam z przepisów mojej Mamy.

POZNAJ MNIE

NASZE SOCIAL MEDIA

POZNAJ MNIE

INSTAGRAM

Load More