Przepisy
Kolorowy makaron z pesto z orzechów włoskich
Danie stworzone specjalnie na potrzeby konkursu organizowanego przez Lubella pt.: 1000 osobowości, 1000 pomysłów, jedna Lubella!
Staram się, aby na moim stole prawie codziennie były inne dania i tym razem postanowiłam zrobić pyszny makaron kolorowe rurki i aromatyczne pesto z naszych polskich orzechów włoskich.
U mnie to nawet orzechy z mojego rodzinnego ogródka.

Kolorowy makaron z pesto z orzechów włoskich
Porcji: 2
Składniki:
2oog makaronu Lubella Kolorowe rurki
1 łyżka oleju kokosowego/ masło
1 szklanka pieczarek, poszatkowanych
Orzechowe pesto:
1 szklanka orzechów włoskich
1 i 1/2 szklanki listków bazylii, pietruszki, (można też połączyć ze szpinakiem)
1/2 szklanki świeżo tartego parmezanu
1/4 szklanki oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
sok z jednej cytryny
sól, pieprz do smaku
Wszystkie składniki na orzechowe pesto dokładnie miksujemy.
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy/ masło i podsmażamy pieczarki na złoty kolor. Dodajemy przygotowane wcześniej pesto i ugotowany makaron. Wszystko dokładnie mieszamy, ciągle podgrzewając. Chwilę jeszcze podgrzewamy, doprawiamy ewentualnie solą, pieprzem i możemy zajadać.
Smacznego

Kolorowy makaron z pesto z orzechów włoskich

Kolorowy makaron z pesto z orzechów włoskich
Jeśli podoba Ci się ten przepis, polub go lub udostępnij. Dzięki! :-)
zobacz inne moje przepisy z kategorii Dania Główne
POZNAJ MNIE
Load More
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.
LOREM IMSUM
SPIS KATEGORII
- bułki
- Testy
-
Przekaski
-
Przepisy
-
Zupy
-
Sałatki
-
Dania Główne
-
Desery
- Kolacja FIT
- Zupy FIT
-
Ciasta
-
Ciastka
- Ponad 100- letnie Przepisy Tradycyjne
-
Domowy Zdrowy Fast Food
-
Orientalnie
- Kuchenny recykling
-
Tłusty Czwartek
-
Boże Narodzenie
- FIT SŁODKOŚCI
-
Wielkanoc
-
Śniadania FIT
- II Śniadania FIT
- Obiad FIT
- Podwieczorek FIT