Ciastka

Kruche babeczki Picassa

Babeczki na kruchym cieście, wypełnione budyniem tofffi. A wzór Picassa to roztopiona gorzka czekolada i brokatowe pisaki w różnych kolorach.

Kruche babeczki Picassa

Kruche babeczki Picassa


 Porcji: około 20 babeczek

Składniki:

1 budyń o smaku toffi (przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i pozostawić do wystygnięcia)

 Ciasto kruche:

400g mąki

250g masła

150g cukru pudru

2 żółtka

1 łyżka kwaśnej śmietany

Sposób przygotowania:

Z podanych składników zagnieść ciasto i włóż ciasto do zamrażarki na jakieś 30minut. Rozwałkować i wyciąć koła. Wyłożyć foremki i piec około 15minut w nagrzanym piekarniku na 200°C.

Gotowe babeczki nadziej budyniem o ulubionym smaku. Udekoruj wedle uznania.

ENJOY THE FOOD

 

 

Kruche babeczki Picassa

Kruche babeczki Picassa

Kruche babeczki Picassa

Kruche babeczki Picassa


A tutaj kolejne babeczki:

Muffiny czekoladowe

muffinki czekoladowe

muffinki czekoladowe


Muffiny jagodowe

Muffiny z jagodami i białą czekoladą

Muffiny z jagodami i białą czekoladą


Vege muffiny

Vege Muffin z kremem groszkowym

Vege Muffin z kremem groszkowym

POZNAJ MNIE

KILKA SŁÓW O SOBIE

Marta

Marta

Witam Cię serdecznie na moim blogu :)

Wszystkie prezentowane tu potrawy, czy wypieki są moim dziełem, i wszystkie te pyszne dania zjadłam ja i moja rodzinka.

Blog powstał praktycznie z chwilą narodzin mojej córeczki i to właśnie jej go dedykuję i mam nadzieję, że w przyszłości będzie chętnie gotować i oczywiście zaglądać do moich przepisów, tak jak ja korzystam z przepisów mojej Mamy.

POZNAJ MNIE

NASZE SOCIAL MEDIA

POZNAJ MNIE

INSTAGRAM

Load More