Orientalnie

Kurczak Katsu

 I znowu Michał zaserwował nam coś pysznego, coś orientalnego. Kurczak Katsu możesz przyrządzić tylko z ryżem albo tak jak Michał z sosem. Podstawą sosu jest kostka curry rozpuszczona tak jak kostka rosołowa. Do takiego sosu dodaliśmy ziemniaki pokrojone na małe kosteczki, oraz warzywa takie jak marchewka oraz pietruszka.

Kurczak Katsu to potrawa, którą fajnie przyrządzić jeśli masz ochotę na orientalny obiad, aromatyczny i przede wszystkim pyszny.

 Kurczak Katsu

Kurczak Katsu


Porcji: 4, Czas Przygotowania: 10min, Czas gotowania 15min,

Składniki:

4 filety z kurczaka

sól i pieprz

2 łyżki mąki

1 jajko, rozmącone

1 szklanka panierki panko

olej

1 duży ziemniak pokrojony na małe kosteczki

1 marchewka pokrojona na małe kosteczki

1 pietruszka pokrojona na małe kosteczki

Ryż (wedle uznania)

1  jajko ugotowane na twardo

Sposób Przygotowania:

Przypraw kurczaka z obu stron solą i pieprzem. Obtocz bardzo dokładnie w mące, jajku i panierce panco.

 Podgrzej olej (około 1cm) na średnim ogniu  na dużej patelni. Smaż kurczaka około 4min z każdej strony, lub do złotego koloru.

Kostkę curry mix rozpuszczamy w wodzie i dodajemy pokrojone warzywka. Gotujemy do miękkości.

Jako dodatek ugotuj ryż. Na koniec dodaj pokrojone jajko.

 

ENJOY THE FOOD

 Kurczak Katsu

Kurczak Katsu

 
 

POZNAJ MNIE

KILKA SŁÓW O SOBIE

Marta

Marta

Witam Cię serdecznie na moim blogu :)

Wszystkie prezentowane tu potrawy, czy wypieki są moim dziełem, i wszystkie te pyszne dania zjadłam ja i moja rodzinka.

Blog powstał praktycznie z chwilą narodzin mojej córeczki i to właśnie jej go dedykuję i mam nadzieję, że w przyszłości będzie chętnie gotować i oczywiście zaglądać do moich przepisów, tak jak ja korzystam z przepisów mojej Mamy.

POZNAJ MNIE

NASZE SOCIAL MEDIA

POZNAJ MNIE

INSTAGRAM

Load More