Desery, Orientalnie

Mango Lassi

A dzisiaj Maciej nas zaskoczył i przygotował dla nas pyszny koktajl z przepisu Magdy Gessler, który można znaleźć w książce „Kuchenne Rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler”. Przepis pojawił się w sezonie 5, odcinku 11.

Do koktajlu bardzo dobrze pasuje pieczywo chrupkie np. marki „Sonko”. Wspólnie wybraliśmy produkt „7 ziaren”, bo jest źródłem błonnika pokarmowego. Ale możesz również wybrać „lekkie błonnikowe”, „lekkie razowe” lub „lekkie żytnie”.

Dobre też są chipsy popcornowe

A tutaj inny przepis z kuchennych rewolucji: Cała prawda o hamburgerze

Naprawdę wypasiony Hamburger

Naprawdę wypasiony Hamburger

Mango Lassi

Mango Lassi


Liczba porcji: 3

Stopień trudności: łatwe

Koszt: niewielki

Czas przygotowania: 10min

Czas schładzania: ok. 40min

Składniki:

pieczywo chrupkie Sonko lub wafle ryżowe np takie

750ml kefiru lub jogurtu naturalnego

3 bardzo dojrzałe mango (promocja na mango)

3 cm korzenia imbiru

1,5 limonki

miód (najlepiej płynny np. taki)

Sposób przygotowania:

Mango obierz ze skóry, miąższ odkrój od pestki. Imbir obierz i zetrzyj na tarce. Kefir lub jogurt, imbir i miąższ mango zmiksuj na aksamitny koktajl. Dopraw do smaku sokiem z limonki i miodem. Podawaj dobrze schłodzone.

Wspaniale komponują się z pieczywem chrupkim.

ENJOY THE FOOD

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango Lassi

 

POZNAJ MNIE

KILKA SŁÓW O SOBIE

Marta

Marta

Witam Cię serdecznie na moim blogu :)

Wszystkie prezentowane tu potrawy, czy wypieki są moim dziełem, i wszystkie te pyszne dania zjadłam ja i moja rodzinka.

Blog powstał praktycznie z chwilą narodzin mojej córeczki i to właśnie jej go dedykuję i mam nadzieję, że w przyszłości będzie chętnie gotować i oczywiście zaglądać do moich przepisów, tak jak ja korzystam z przepisów mojej Mamy.

POZNAJ MNIE

NASZE SOCIAL MEDIA

POZNAJ MNIE

INSTAGRAM

Load More