Dania Główne, Przepisy
Maślane filety z kurczaka z piekarnika
A gdy już masz dość zwykłych schabowych, to proponuję Ci filety z kurczaka upieczone na maśle w piekarniku. Są maślane, bardzo delikatne i rozpływają się w ustach.

Maślane filety z kurczaka z piekarnika
Porcji: 2
Składniki:
2 filety z kurczaka, pokrojone w grubsze paseczki
5 łyżek masła
1/2 szklanki mąki kukurydzianej
1/2 bułki tartej
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczka pieprzu
2 łyżeczki papryki słodkiej
Piekarnik nastaw na 220?C.
Przygotuj blaszkę i wyłóż na nią 5 łyżek masła, wstaw do piekarnika. Masło ma się ładnie roztopić.
Mąkę, bułkę tartą mieszamy w misce z przyprawami. Obtaczamy kurczaka w panierce bardzo dokładnie i wykładamy na blaszkę z roztopionym masłem.
Pieczemy na złoty kolor i przewracamy na drugą stronę. Po wyciągnięciu z piekarnika kładziemy fileciki na ręczniku papierowym w celu odsączenia nadmiaru masła.

Maślane filety z kurczaka z piekarnika

Maślane filety z kurczaka z piekarnika
Jeśli podoba Ci się ten przepis, polub go lub udostępnij. Dzięki! :-)
zobacz inne moje przepisy z kategorii Dania Główne
POZNAJ MNIE
Load More
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.
LOREM IMSUM
SPIS KATEGORII
- bułki
- Testy
-
Przekaski
-
Przepisy
-
Zupy
-
Sałatki
-
Dania Główne
-
Desery
- Kolacja FIT
- Zupy FIT
-
Ciasta
-
Ciastka
- Ponad 100- letnie Przepisy Tradycyjne
-
Domowy Zdrowy Fast Food
-
Orientalnie
- Kuchenny recykling
-
Tłusty Czwartek
-
Boże Narodzenie
- FIT SŁODKOŚCI
-
Wielkanoc
-
Śniadania FIT
- II Śniadania FIT
- Obiad FIT
- Podwieczorek FIT