Domowy Zdrowy Fast Food, Obiad FIT
Pieczony filet z kurczaka, obtoczony w chorizo
Jeśli masz już dość kupnych wyrobów “wędlinopodobnych”, to zachęcam Cię do upieczenia własnych szyneczek, polędwiczek, czy filetów z kurczaka. Jedząc przez jakiś czas domowe wyroby, a następnie ponowne zakupienie gotowej szynki, szybko rozpoznasz jak bardzo gotowe produkty nafaszerowane są solą, i innymi konserwantami.
Na początek wybrałam filet z kurczaka, obtoczony w mielonej kiełbasce chorizo. Wszystko zapiekłam w rękawie. W efekcie to na kilka dni mamy gotowy filet z kurczaka na kanapki, lub jako dodatek do sałatki.

Pieczony filet z kurczaka, obtoczony w chorizo
Porcja: 3 filety
Składniki:
3 filety z kurczaka
25 plastrów chorizo
2 łyżki oleju
1 łyżeczka soli, pieprzu
1 duży ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę
Sposób przygotowania:
Zaczynamy od nagrzania piekarnika na 200 °C. Na ruszcie układamy plastry chorizo i pieczemy do momentu wytopienia się z nich tłuszczu. Następnie, przekładamy blaszkę w chłodne miejsce. Zmniejszamy temperaturę do 170° C. Po ostygnięciu mielimy chorizo na bardzo drobno, lub na większe kawałeczki (tak jak u mnie na zdjęciu).
Filety nacieramy olejem, czosnkiem, solą i pieprzem oraz chorizo i wkładamy do rękawa. Pieczemy około 1 h.

Pieczony filet z kurczaka, obtoczony w chorizo
Jeśli podoba Ci się ten przepis, polub go lub udostępnij. Dzięki! :-)
zobacz inne moje przepisy z kategorii Domowy Zdrowy Fast Food
POZNAJ MNIE
Load More
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.
LOREM IMSUM
SPIS KATEGORII
- bułki
- Testy
-
Przekaski
-
Przepisy
-
Zupy
-
Sałatki
-
Dania Główne
-
Desery
- Kolacja FIT
- Zupy FIT
-
Ciasta
-
Ciastka
- Ponad 100- letnie Przepisy Tradycyjne
-
Domowy Zdrowy Fast Food
-
Orientalnie
- Kuchenny recykling
-
Tłusty Czwartek
-
Boże Narodzenie
- FIT SŁODKOŚCI
-
Wielkanoc
-
Śniadania FIT
- II Śniadania FIT
- Obiad FIT
- Podwieczorek FIT