Dania Główne

Pierogi z kapustą i grzybami według przepisu Babci Zosi

Pierogi z kapustą i grzybami według przepisu Babci Zosi

Pierogi z kapustą i grzybami według przepisu Babci Zosi, to najlepsze pierogi jakie kiedykolwiej jadłam. Babcia Zosia dodaje mnóstwo grzybów i podsmaża kapustę. Pierogi są delikatne, a jednocześnie bardzo aromatyczne.

Pierogi z kapustą i grzybami według przepisu Babci Zosi

Pierogi z kapustą i grzybami według przepisu Babci Zosi


 Zobacz także przepis na przepyszne pierogi z truskawkami z sosem kokosowym

Pierogi z Truskawkami

Pierogi z Truskawkami


 

 Składniki:

kapusta kiszona np taka 1 kg
grzyby suszone     200 g
mąka pszenna     1 kg
ciepła woda     0,5 litra
cebula     3 sztuki
masło     1/2 kostki
sól

Sposób przygotowania:

Farsz:
Kapustę należy odsączyć, pokroić dość drobno i ugotować w niewielkiej ilości wody. Namoczone wcześniej grzyby ugotować, drobno pokroić i wraz z wywarem dodać do gotującej się kapusty. Gotuj jeszcze przez chwilę. Pokrojoną w kostkę cebulę usmażyć na maśle i dodać do niej kapustę z grzybami i smażyć parę minut, aż smaki się połączą. Doprawić solą i pieprzem.

Ciasto:
Przesianą i posoloną mąkę połączyć z wodą i zagnieść ciasto. Szklanką wyciąć koła i ułożyć porcje farszu. Sklejamy je i gotujemy we wrzątku. Ugotowane pierogi polewamy pokrojoną w kostkę i usmażoną na maśle cebulą.

Lub pierogi moje ulubione i bardzo grzybowe

Pierogi bardzo grzybowe

Pierogi bardzo grzybowe

POZNAJ MNIE

KILKA SŁÓW O SOBIE

Marta

Marta

Witam Cię serdecznie na moim blogu :)

Wszystkie prezentowane tu potrawy, czy wypieki są moim dziełem, i wszystkie te pyszne dania zjadłam ja i moja rodzinka.

Blog powstał praktycznie z chwilą narodzin mojej córeczki i to właśnie jej go dedykuję i mam nadzieję, że w przyszłości będzie chętnie gotować i oczywiście zaglądać do moich przepisów, tak jak ja korzystam z przepisów mojej Mamy.

POZNAJ MNIE

NASZE SOCIAL MEDIA

POZNAJ MNIE

INSTAGRAM

Load More