Obiad FIT, Przekaski

Placuszki z cukini

Placuszki z cukini postanowiłam zrobić jako dodatek

do kremu z warzyw. Podrasowane sporą ilością

tartego parmezanu, który nadaje fajnego aromatu i

słonawego, ostrego smaku. Dobrze się komponuje ze

startą słodką cukinią. Z podanej ilości składników

wyszło 6 szt dużych placuszków.

 

Placuszki z cukini

Placuszki z cukini

SKŁADNIKI:

400g tartej cukini

1 op serka Philadelohia ok 200g

3 jajka

bułka tarta/ mielony len

masło/ olej kokosowy/ masło kokosowe

100g tartego parmezanu

sól i pieprz

koperek

SPOSóB PRZYGOTOWANIA:

Nastaw piekarnik na 200°C i wysmaruj blaszkę do pieczenia masłem oraz obsyp bułką tartą. Startą cukinię przypraw i dodaj posiekany koperek. W osobnej miseczce rozmąć jajka i dodaj serek oraz tarty parmezan- wszystko wymieszaj.

Cukinię połącz z masą jajeczną. Jeśli jest za rzadka to dosyp trochę bułki tartej i wyłóż na blaszce.

Piecz około 30min.

 ENJOY THE FOOD

Placuszki z cukini

Placuszki z cukini

Placuszki z cukini

Placuszki z cukini

 

Zobacz także moje inne przepisy: [slideshow_deploy id=’804′]

 

Inne danie z cukini: Makaron z cukinia

Makaron Tortiglioni w sosie z cheddara

Makaron Tortiglioni w sosie z cheddara


 

 

POZNAJ MNIE

KILKA SŁÓW O SOBIE

Marta

Marta

Witam Cię serdecznie na moim blogu :)

Wszystkie prezentowane tu potrawy, czy wypieki są moim dziełem, i wszystkie te pyszne dania zjadłam ja i moja rodzinka.

Blog powstał praktycznie z chwilą narodzin mojej córeczki i to właśnie jej go dedykuję i mam nadzieję, że w przyszłości będzie chętnie gotować i oczywiście zaglądać do moich przepisów, tak jak ja korzystam z przepisów mojej Mamy.

POZNAJ MNIE

NASZE SOCIAL MEDIA

POZNAJ MNIE

INSTAGRAM

Load More