Przekaski

Puree kalafiorowo- parmezanowe

Bardzo prosty przepis na pyszne puree z kalafiora z dodatkiem sera parmezan. Jeśli znudził Ci się kalafior w wersji gotowanej lub smażonej, to być może ten przepis będzie fajnym  pomysłem na zastąpienie zwykłych gotowanych ziemniaków ciekawym puree.

Puree kalafiorowo- parmezanowe

Puree kalafiorowo- parmezanowe


Porcji: 2

Składniki:

1 łyżka oleju

1 mały kalafior

20g masła

około 1 szklanki mleka

sól

2 łyżki tartego parmezanu

Sposób przygotowania:

Kalafiora podziel na różyczki. Na patelnię wlej olej i zacznij podgrzewać, dodaj masło i mleko. Dodaj kalafiora i dotuj wszystko na małym ogniu pod przykryciem. Posól wedle Twojego smaku. Gdy kalafior będzie już bardzo miękki zblenduj wszystko na gładkie puree. Dodaj parmezan i dobrze wymieszaj.

Puree kalafiorowo- parmezanowe

Puree kalafiorowo- parmezanowe

 

POZNAJ MNIE

KILKA SŁÓW O SOBIE

Marta

Marta

Witam Cię serdecznie na moim blogu :)

Wszystkie prezentowane tu potrawy, czy wypieki są moim dziełem, i wszystkie te pyszne dania zjadłam ja i moja rodzinka.

Blog powstał praktycznie z chwilą narodzin mojej córeczki i to właśnie jej go dedykuję i mam nadzieję, że w przyszłości będzie chętnie gotować i oczywiście zaglądać do moich przepisów, tak jak ja korzystam z przepisów mojej Mamy.

POZNAJ MNIE

NASZE SOCIAL MEDIA

POZNAJ MNIE

INSTAGRAM

Load More