Dania Główne

Roladki z kurczaka ze szparagami

Po zakupie książki: Gotuj jak TOP CHEF, postanowiłam wypróbować któryś z przepisów. I tak oto padło na: Roladki z kurczaka ze szparagami Magdaleny Peszke. Przepis jest bardzo prosty i danie też jest pyszne. Ja dodałam do tego dania podsmażone na maśle i czosnku główki pieczarek. Aha i zrezygnowałam z czerwonej papryki, bo akurat jej nie miałam.

Roladki z kurczaka ze szparagami

Roladki z kurczaka ze szparagami


Porcji: 4

Składniki:

Roladki:

700g filetów z kurczaka

1 pęczek zielonych szparagów

2 garście małych pieczarek

1 łyżka masła

1 ząbek czosnku

Sos:

1 śmietana kremówka

posiekany koperek

sól i pieprz

Przygotowanie:

1. Ugotuj szparagi

2. Filety z kurczaka rozklep na plastry o grubości około 3mm. Do środka włóż szparagi i uformuj roladki. Zawiń je ściśle w folię aluminiową i piecz 15min w piekarniku nagrzanym do 180°C.

3. Upieczone roladki pokrój na plastry o grubości 3cm.

Sos:

1. śmietankę wlej na patelnię i zredukuj. Gdy zgęstnieje dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj koperek.

2. Polej roladki sosem.

Pieczarki:

1. Obierz pieczarki i i obetnij trzony.

2. Na patelni rozgrzej masło i dodaj pieczarki  i dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.

ENJOY THE FOOD

Roladki z kurczaka ze szparagami

Roladki z kurczaka ze szparagami

 

POZNAJ MNIE

KILKA SŁÓW O SOBIE

Marta

Marta

Witam Cię serdecznie na moim blogu :)

Wszystkie prezentowane tu potrawy, czy wypieki są moim dziełem, i wszystkie te pyszne dania zjadłam ja i moja rodzinka.

Blog powstał praktycznie z chwilą narodzin mojej córeczki i to właśnie jej go dedykuję i mam nadzieję, że w przyszłości będzie chętnie gotować i oczywiście zaglądać do moich przepisów, tak jak ja korzystam z przepisów mojej Mamy.

POZNAJ MNIE

NASZE SOCIAL MEDIA

POZNAJ MNIE

INSTAGRAM

Load More