Przekaski

Ser kozi z pieczoną śliwką na rozmarynowej grzance

W końcu coś innego na przekąskę. Fajna mieszanka smaków. Dobrej jakości ser kozi, pieczona śliwka  i chlebek rozmarynowy. Pychotka…

Ser kozi z pieczoną śliwką na rozmarynowej grzance

Ser kozi z pieczoną śliwką na rozmarynowej grzance


Porcji: 2

4 kromki chleba (u mnie chleb rozmarynowy)

4 łyżeczki miodu

1 krążek sera koziego, dobrej jakości, podzielony na 4

1 szklanka śliwek, pokrojonych na 4

1 mała cebula, poszatkowana w krążki

2 łyżki octu balsamicznego

1 łyżka świeżego rozmarynu

oliwa

Nastaw piekarnik na 180°C.

Śliwki i cebulę skrop oliwą i wyłóż na płaską blaszkę, zapiekaj około 30 minut. Lub do momentu, gdy śliwki będą lekko podprażone i miękkie. Około 10 minut przed końcem pieczenia skrop je octem balsamicznym i dodaj rozmaryn.

Na każdą kromkę chleba wyłóż ser kozi, polej go miodem i zapiecz (ok. 10 minut) Do roztopienia sera.

Na podpieczoną grzankę serową dodaj pieczoną śliwkę.

Ser kozi z pieczoną śliwką na rozmarynowej grzance

Ser kozi z pieczoną śliwką na rozmarynowej grzance

Ser kozi z pieczoną śliwką na rozmarynowej grzance

Ser kozi z pieczoną śliwką na rozmarynowej grzance

POZNAJ MNIE

KILKA SŁÓW O SOBIE

Marta

Marta

Witam Cię serdecznie na moim blogu :)

Wszystkie prezentowane tu potrawy, czy wypieki są moim dziełem, i wszystkie te pyszne dania zjadłam ja i moja rodzinka.

Blog powstał praktycznie z chwilą narodzin mojej córeczki i to właśnie jej go dedykuję i mam nadzieję, że w przyszłości będzie chętnie gotować i oczywiście zaglądać do moich przepisów, tak jak ja korzystam z przepisów mojej Mamy.

POZNAJ MNIE

NASZE SOCIAL MEDIA

POZNAJ MNIE

INSTAGRAM

Load More