Dania Główne, Obiad FIT

Wiejski kociołek

I tak prawie z niczego powstał wiejski kociołek. Danie bardzo sycące. Jako mięso, użyłam filet z kurczaka, ale każdy rodzaj mięsa się nadaje. Tak naprawdę to wyszedł taki drobiowy gulasz.

Wiejski kociołek

Wiejski kociołek


Porcji: 5

Składniki:

3 duże filety z kurczaka

1 puszka fasoli

pęczek pietruszki

2 szklanki bulionu drobiowego

2 średnie ziemniaki

1 duża marchewka

1 duża pietruszka

Sposób przygotowania:

Kurczaka umyj i osusz, pokrój na spore części. Podsmaż na dużym ogniu z każdej strony.

Warzywa umyj, obierz i pokrój w krążki.

Usmażonego kurczaka, warzywa przełóż do większego garnka i zalej bulionem.

Gdy smaki się połączą a warzywa zmiękną, należy dodać fasolę. Wszystko dobrze doprawić solą, pieprzem. Na koniec posyp obficie pietruszką.

Wiejski kociołek

Wiejski kociołek

 

POZNAJ MNIE

KILKA SŁÓW O SOBIE

Marta

Marta

Witam Cię serdecznie na moim blogu :)

Wszystkie prezentowane tu potrawy, czy wypieki są moim dziełem, i wszystkie te pyszne dania zjadłam ja i moja rodzinka.

Blog powstał praktycznie z chwilą narodzin mojej córeczki i to właśnie jej go dedykuję i mam nadzieję, że w przyszłości będzie chętnie gotować i oczywiście zaglądać do moich przepisów, tak jak ja korzystam z przepisów mojej Mamy.

POZNAJ MNIE

NASZE SOCIAL MEDIA

POZNAJ MNIE

INSTAGRAM

Load More