Dania Główne

Szparagi wiosennie

 

Wiosenne szparagi

Wiosenne szparagi


Składniki:

Pęczek zielonych szparagów

5 młodych ziemniaków

4 jajka

4 plastry szynki

koperek

Sposób przygotowania:

 Ugotuj szparagi. Młode ziemniaki dobrze wyszoruj i pokrój w plastry, po czym upiecz w piekarniku.Pod koniec pieczenia dodaj plastry szynki i posyp wszystko koperkiem. Podczas smażenia sadzonych jaj, uważaj, aby żółtko się nie ścięło (lepiej smakuje wtedy ze szparagami). SMACZNEGO

 

Przy tak ciepłej pogodzie chce się zjeść coś innego, coś wiosennego- jak moje zielone szparagi.

Zobacz inne moje dania ze szparagami

Szparagi w cieście francuskim

Szparagi w cieście z pancettą

Szparagi w cieście z pancettą


Roladki z kurczaka ze szparagami

Roladki z kurczaka ze szparagami

Roladki z kurczaka ze szparagami

 

POZNAJ MNIE

KILKA SŁÓW O SOBIE

Marta

Marta

Witam Cię serdecznie na moim blogu :)

Wszystkie prezentowane tu potrawy, czy wypieki są moim dziełem, i wszystkie te pyszne dania zjadłam ja i moja rodzinka.

Blog powstał praktycznie z chwilą narodzin mojej córeczki i to właśnie jej go dedykuję i mam nadzieję, że w przyszłości będzie chętnie gotować i oczywiście zaglądać do moich przepisów, tak jak ja korzystam z przepisów mojej Mamy.

POZNAJ MNIE

NASZE SOCIAL MEDIA

POZNAJ MNIE

INSTAGRAM

Load More